Dat is de doelstelling van het LEA-programma dat zich richt tot medisch personeel, kankerpatiënten en hun omgeving. Dit programma is onderverdeeld in drie projecten.

Coach-Me is een opleiding in de aankondiging van slecht nieuws die zich richt tot artsen en georganiseerd wordt in samenwerking met het Centrum voor Medische Simulatie van de universiteit van Luik.

Deze opleiding wil artsen in staat stellen deze moeilijke momenten op een serenere manier aan te pakken en de schok van het slechte nieuws voor de patiënten te verlichten.

Connect-Me voorziet ontmoetingsmomenten voor patiënten met digestieve kanker, hun naasten en hun verpleegkundigen.
Op het programma: bijdragen van specialisten (artsen, oncopsychologen, oncocoaches en patiënten)
en sessies voor patiënten om ervaringen uit te wisselen.

Support-Me is de podcastzender van LEA die zich richt tot mantelzorgers. In elke aflevering vertelt een getuige hoe hij of zij met zijn of haar ziekte omgaat.  Deze podcast wil persoonlijk en inspirerend zijn; hij zet aan tot veerkracht en reikt concrete pistes aan om met de ziekte om te gaan en kan een hefboom zijn voor persoonlijke groei.

Bezoek onze website om naar onze podcasts te luisteren en de video’s van experts te bekijken.
https://lea-timetolisten.be/

Als afsluiting van de Blue March 2022 activiteiten organiseerde Servier BeLux het Blue March LEA evenement voor haar medewerkers. De afdeling oncologie presenteerde met trots dit psychologisch ondersteuningsprogramma voor patiënten met digestieve kanker.

Na de presentatie volgde een demonstratie van het simulatie-instrument dat in de Coach-me-opleiding wordt gebruikt. Dit instrument werd ontwikkeld door het Medisch Simulatie Centrum van Luik, Jonathan Goffoy en Lea Reeb.
Het evenement Blue March LEA was een groot succes, dankzij de sterke samenwerking van alle betrokkenen.
Het was zowel eye-openend als licht emotioneel, want kanker gaat ons allemaal aan.