ENKELE CIJFERS

34ste

GROOTSTE FARMACEUTISCHE
GROEP WERELDWIJD en 2e grootste farmaceutische
Groep in Frankrijk*.

150

Meer dan 150 LANDEN
waarin de
geneesmiddelen worden verdeeld

21,400

WERKNEMERS

*IQVIA, Analytics Link / Welt 74 Länder – MAT Q4-2022

Servier, een wereldwijde farmaceutische groep

Servier, opgericht om bij te dragen aan de gezondheid, is een wereldwijde groep die bestuurd wordt door een Stichting die streeft naar een betekenisvolle sociale impact, zowel voor patiënten als voor een duurzame wereld. Met zijn unieke bestuursmodel kan hij zijn roeping optimaal invullen met een langetermijnvisie: zich inzetten voor therapeutische vooruitgang gericht op de behoeften van patiënten. De 21.400 medewerkers van de Groep zetten zich in voor deze gezamenlijke roeping, bron van inspiratie van elke dag.

Als wereldleider in cardiologie heeft Servier de ambitie om een gerenommeerde, gerichte en innovatieve speler te worden in oncologie door zich te richten op moeilijk te behandelen kankers. Daarom besteedt de Groep meer dan 50% van zijn R&D-budget aan de ontwikkeling van gerichte en innovatieve therapieën in oncologie

Neurowetenschap en immuno-inflammatoire ziekten zijn de toekomstige groeimotoren. Hier richt Servier zich op een beperkt aantal ziekten waarbij een nauwkeurige profilering van de patiënt het mogelijk maakt om via precisiegeneeskunde een gerichte therapeutische respons te bieden.

Om de toegang tot kwaliteitszorg voor iedereen tegen een lagere kostprijs te bevorderen, biedt de Groep ook een gamma kwaliteitsvolle generische geneesmiddelen voor de meeste pathologieën, steunend op sterke merken in Frankrijk, Oost-Europa, Brazilië en Nigeria. 

In al deze domeinen houdt de Groep rekening met de stem van de patiënt in elk stadium van de levenscyclus van een geneesmiddel.

Servier, met hoofdkantoor in Frankrijk, heeft een sterke geografische voetafdruk in meer dan 150 landen en behaalde in 2022 een omzet van 4,9 miljard euro.

Onze missie

Wij streven naar therapeutische vooruitgang om aan de behoeften van de patiënt te voldoen.

Onze visie

Onze Groep is opgericht ten behoeve van de gezondheid en streeft ernaar een betekenisvolle sociale impact te hebben voor patiënten en voor een duurzame wereld.

Durven innoveren

Zorg dragen

Zich ontwikkelen door te delen

Zich inzetten om te slagen

Een uitgebreid zorgaanbod

Dagelijks helpt Servier patiënten in 150 landen met zijn uitgebreide assortiment merk- en generieke geneesmiddelen. In lijn met onze overtuiging om een allesomvattend aanbod van gezondheidszorgoplossingen te bieden, bieden wij ook e-health oplossingen die het hele traject van de patiënt bestrijken.  

SERVIER MERKGENEESMIDDELEN  

 GENERISCHE GENEESMIDDELEN

Onderzoek & Innovatie

Ons doel is duidelijk: het tempo van het onderzoek en de inspanningen opvoeren om nieuwe therapeutische oplossingen te ontwikkelen, gestuurd door een langetermijnvisie. 

Dag in, dag uit werken onze teams onvermoeibaar om geneesmiddelen te ontdekken en te ontwikkelen waar de behoeften van patiënten het grootst zijn.

Het bestuursmodel van Servier geleid door een non-profit stichting sluit perfect aan bij het langetermijnperspectief dat nodig is voor onderzoek en ontwikkeling. Onze onafhankelijkheid van de markt betekent dat we veel kunnen investeren in R&D om te innoveren en nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen. 

Daarom investeren wij elk jaar meer dan 20% van onze omzet (excl. generieke geneesmiddelen) in R&D.

ONCOLOGIE
CARDIO-METABOLISME
IMMUUN-INFLAMMATIE
NEUROWETENSCHAPPEN

Servier Research & Development Instituut in Paris-Saclay

In Paris-Saclay zal Servier een meer flexibele en open aanpak van R&D kunnen ontwikkelen waarin de patiënt nog meer centraal staat om sneller innovatieve therapeutische oplossingen te ontdekken.

  • 2023 opening in 2023
  • 45,000m² oppervlakte
  • 1.500 werknemers

Een voorkeurspartner

Onze partnership strategie draait om één enkel doel: de snelheid opvoeren waarmee we behandelingen ontwikkelen die de levenskwaliteit van patiënten aanzienlijk verbeteren. We hanteren een mensgerichte benadering van onze partnerships en richten ons op het creëren van win-winsituaties door onze expertise te bundelen.    

We willen graag investeren in innovatie waar patiënten in de toekomst baat bij hebben.

Een sterk industrieel netwerk

In onze 16 productievestigingen over de hele wereld produceren en verdelen wij onze geneesmiddelen volgens de hoogste kwaliteitsnormen, veiligheid en betrouwbaarheid. 

Door digitale innovatie in de hele waardeketen toe te passen, vergroten we onze flexibiliteit om aan de vraag van patiënten te voldoen.

Een positieve invloed op de samenleving

De Groep gaat voor een 

proactieve aanpak van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Deze aanpak is opgebouwd rond 4 MVO-engagementen die 17 prioritaire uitdagingen bundelen, vastgesteld aan de hand van een diagnose op basis van ISO 26000-richtlijnen en interviews met stakeholders.
Sinds 2016 steunt het Mécénat Servier Charity Fund initiatieven van algemeen belang in Frankrijk en in het buitenland op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en gemeenschapsleven. Meer informatie: https://volunteer.servier.com/