Steunend op een stevige geografische aanwezigheid en een omzet van 4,9 miljard euro in 2021/2022, gerealiseerd in 150 landen, stelt Servier wereldwijd 21.400 mensen te werk. Servier is een onafhankelijke groep die elk jaar meer dan 20% van zijn omzet (excl generieke geneesmiddelen) investeert in Research & Development. Om therapeutische innovatie ten voordele van patiënten te versnellen, zet de Groep zich in voor open en collaboratieve innovatie met academische partners, farmaceutische groepen en biotech bedrijven. De Groep integreert ook de stem van de patiënt in het hart van zijn activiteiten, van onderzoek tot ondersteunende patiënten programma’s die verder gaan dan alleen maar het ter beschikking stellen van onze geneesmiddelen.

De groep Servier is leider in cardiologie en wil een erkende en innoverende speler worden in oncologie. Zijn groei is gebaseerd op een aanhoudend engagement voor cardiovasculaire en metabole ziekten, oncologie en immuno-inflammatoire, en neurodegeneratieve ziekten. Om de toegang tot de gezondheidszorg voor iedereen te bevorderen, biedt de groep Servier ook een gamma van generische geneesmiddelen van hoge kwaliteit aan die de meeste pathologieën dekken.

Voor meer informatie, ga naar www.servier.com

ONS BEDRIJF BELGIE EN LUXEMBURG

Het BeLux filiaal is een historisch filiaal van de groep Servier dat zijn activiteiten in België startte in 1971 en in Luxemburg in 1980. Vanaf het begin heeft dit filiaal de promotie en de distributie van geneesmiddelen in deze landen verzekerd. Vervolgens heeft Servier BeLux in 1988 een expertisecentrum voor klinisch onderzoek opgericht, waardoor het in samenwerking met Belgische en Luxemburgse ziekenhuizen tal van klinische studies kon uitvoeren.

Vandaag stelt Servier BeLux 140 medewerkers te werk in zijn vestiging in Brussel. Sinds enkele decennia zet Servier zich sterk in voor onderzoek naar innovatieve behandelingen om zorg te dragen voor de levenskwaliteit van patiënten met hart- en vaatziekten en diabetes en deze te verbeteren. Dit heeft ons in staat gesteld om een breed gamma aan medicijnen ter beschikking te stellen aan onze patiënten, en op die manier een meer gepersonaliseerde aanpak van de ziekte aan te bieden. Wij zijn momenteel marktleider in de behandeling van cardiovasculaire ziekten en in het bijzonder van arteriële hypertensie. In 2017 zijn we onze oncologie-operaties gestart met ons eerste geneesmiddel tegen darmkanker. Sindsdien worden nieuwe, innovatieve oplossingen aangeboden aan kankerpatiënten in domeinen met een grote medische behoefte.

« Met 50 jaar aanwezigheid van Servier in België en 40 jaar in Luxemburg, heb ik het voorrecht om een dynamisch team met veel expertise te leiden, dat zich inzet voor patiënten en zorgverleners. »

Ziad Matta, General Manager Servier BeLux

ONZE MISSIE

Wij zetten ons in voor therapeutische vooruitgang ten voordele van de patiënten met de hulp van professionals in de gezondheidszorg. We streven ernaar om de toekomstige generaties een wereld door te geven waar hoogwaardige gezondheidszorg toegankelijk is voor iedereen.

ONZE VISIE

Patiënten en innovatie in het middelpunt van al onze acties plaatsen

Bevorderen van onze individuele en collectieve betrokkenheid, de drijvende kracht van de Groep

Onze onafhankelijkheid en onze investeringscapaciteit op lange termijn garanderen

Een Groep zijn met een wereldwijd bereik. Door onze acties dragen wij bij tot de overdracht aan toekomstige generaties van een wereld waar hoogwaardige gezondheidszorg toegankelijk is voor iedereen.

ONZE WAARDEN

DURVEN INNOVEREN
Wij ondernemen omdat wij innovatieve therapeutische oplossingen willen aanbieden. Wij worden gedreven door een pioniersgeest en samen durven wij, proberen wij, leren wij en behalen we resultaat.

ZICH ONTWIKKELEN DOOR TE DELEN

Elke kans tot samenwerken draagt bij aan het gemeenschappelijke goed. Wie we ook zijn, waar we ons ook bevinden, het is samen dat we ons ontwikkelen, de bijdrage van ieder is een verrijking voor allen.

ZORG DRAGEN
Wij werken aan de toekomst en houden tegelijk rekening met alle aspecten met betrekking tot mens en milieu.  Wij worden gedreven door onze bezorgdheid voor de gezondheid en de ontwikkeling van elkeen.

ZICH INZETTEN OM TE SLAGEN

De voortdurende ontwikkeling van de Groep is van vitaal belang. Wat ook de uitdagingen zijn waarmee we geconfronteerd worden, wij houden eraan om onze verbintenissen na te komen.